Inge Jansen wil als moeder naar Olympische Spelen

Afbeelding ter illustratie © Orange Pictures
Inge Jansen, afkomstig uit Maasbracht, heeft haar zinnen gezet op kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs. De 28-jarige schoonspringster werd in juni moeder van dochter Dae June en staat inmiddels weer op de plank.
Inge Jansen traint weer dagelijks in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Ze werd vorig jaar nog knap vijfde op de Olympische Spelen tijdens de finale op de 3-meterplank.

Synchroon

Jansen zal zich voornamelijk gaan richten op het synchroonspringen samen met Celine van Duijn. "In eerste instantie wel. De trainingsbelasting is wat minder dan bij de individuele nummers omdat je minder sprongen doet. Bij synchroonspringen doe je er drie en in de individuele wedstrijd vijf, dat scheelt wel in trainingstijd." De tijd van Jansen is een stuk kostbaarder geworden sinds de geboorte van haar dochter.

Bevalling

Jansen moet van ver komen want ze is nog herstellende van de bevalling. "Mijn bevalling verliep niet vlekkeloos en ik verloor veel bloed. Daar ben ik nog steeds van aan het herstellen. Ook ben ik nog zoekende naar hoe ik met mijn nieuwe lijf moet springen want logisch, mijn lichaam is veranderd." Jansen slikt nog steeds medicijnen die de bloedarmoede tegengaan. Toch brandt het vuurtje nog bij Jansen. "Ja, het begon in de zomer toch weer te kriebelen. Ik zou graag nog een keer de Olympische Spelen mee maken in normale omstandigheden, zonder alle COVID-maatregelen."

Moeder worden

Inge Jansen is niet de enige topsportster die een kind krijgt tijdens haar topsportcarrière. De Britse winnares van de eerste Parijs-Roubaix voor vrouwen, Elizabeth Deignan, ging Jansen al voor. Ook judoka Kim Polling, atlete Melissa Boekelman en zeilster Marit Bouwmeester bevielen dit jaar van hun kindje. "Een paar jaar geleden lag het nog een stuk moeilijker, dan werd je moeder ná je carrière. Ik denk dat wij vrouwen dat wel gewoon kunnen. Het is pittig maar ik wil wel bewijzen dat het mogelijk is om terug op niveau te komen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!