Roda wil functies trainer en technisch manager scheiden

Algemeen directeur Jordens Peters van Roda JC Kerkrade © Bram Becks
Roda JC wil de taken van trainer en technisch manager niet langer combineren, zoals dat bij Jurgen Streppel het geval was.
Dat zegt directeur Jordens Peters in het L1 Voetbaldiner.

Budget

"De keuze voor een dubbelfunctie had vooral met de persoon van Jurgen Streppel te maken. Hij had daar ervaring in en kon dat goed. Het was ook een budgettaire keuze. Maar je hebt nu een nieuwe situatie. Die technische structuur moeten we nu weer gaan splitsen. De trainers die beide functies kunnen vervullen zijn zeldzaam. Idealiter zou je een technisch manager aanstellen, waarna je samen een trainer gaat zoeken. Dat is het ideaalplaatje, maar je moet flexibel zijn. Dus het kan zijn dat we eerst de trainersfunctie moeten gaan invullen", zo zegt Roda-directeur Jorden Peters in het L1 Voetbaldiner.

Strijbosch

De druk op Roda om een nieuwe trainer aan te stellen is niet groot, doordat assistent Remond Strijbosch de vereiste trainerslicentie heeft. Daardoor hoeft de Kerkraadse club niet op korte termijn een nieuwe oefenmeester aan te stellen. "Onze technische staf is goed, daar heb ik alle vertrouwen in", aldus Peters.

Linssen

Assistent Edwin Linssen start in mei met de vereiste trainerscursus. "Die cursus duurt nog een jaar, dus het is een langer traject", aldus Jordens Peters. "Edwin is bezeten van voetbal", zo zegt Marco Bogers, directeur van VVV-Venlo, de club waar Linssen ooit begon. "Hij heeft veel meegemaakt in de voetballerij en kan een goede hoofdtrainer worden. Het zou mooi zijn om weer een Limburgse trainer op niveau te hebben".

Laatste promotie

Bij de promotie van Roda JC in 2015 werd een assistent-trainer uit eigen gelederen voor de groep gezet. Na het vertrek van Rene Trost kreeg Rick Plum de verantwoordelijkheid om Roda richting nacompetitie en Eredivisie te brengen. Dat lukte na een zinderende ontknoping in Breda. "We hebben al even samen gezeten met de huidige staf over de korte termijn. De staf die er nu zit heeft niet die ambitie om hoofdtrainer te worden", zo reageert Peters.

Henk Fraser

Voormalig Roda JC-speler Henk Fräser werd door oud-Roda doelman Roland Waterreus gelanceerd als de ideale keuze voor de Kerkraadse club. Ook de naam van oud-speler en huidig coach van Jong PSV, Adil Ramzi, valt vaak in het Parkstad Limburg Stadion. Vooral de passie van Fräser zou welkom zijn in Kerkrade. Dat gebrek aan teamspirit en geldingsdrang in de huidige ploeg leeft ook bij een van de commissarissen. "We zijn met een long list bezig, die is heel lang. Er staan veel namen op. Ik verzamel nu alle namen die op de club afkomen en die vrij zijn. Je gaat met een aantal mensen samen zitten: Wie past er bij de club? En zo wordt die lijst steeds meer een short list."

Limbombe en Vente

Jordens Peters gaat zelf het besluit nemen om de contracten te verlengen van Bryan Limbombe en Dylan Vente. Jurgen Streppel wilde beide opties lichten en de aanvallers langer aan Roda JC binden. "Ze hebben een eenzijdige optie in hun overeenkomst. Gezien de kwaliteiten van de spelers snap je welke kant het op zal gaan. Daar hoeven we niet geheimzinning over te doen. Met Sef Vergoossen en Toine van Mierlo in het technisch platform nemen we samen besluiten in de komende transferperiode".

Luistertip

Het L1 Voetbaldiner, waar de directeuren van de Limburgse voetbalclubs te gast zijn, is op 25 december vanaf 16:00 uur te beluisteren op L1 Radio.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!