Sport

Bobsleemeiden klaar voor Europacup: 'Hou niet zo van kou'

Vriendinnen Jaybre Wau en Loren Djolo stappen samen in de bobslee © L1 (Kim Langeslag)
"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan." Deze beroemde uitspraak van Pippi Langkous is op het lijf geschreven van Loren Djolo en Jaybre Wau, twee jonge kogelstoters die in de bobslee naar de Olympische Spelen willen. Bang zijn ze in ieder geval niet.
De 19-jarige Loren Djolo uit Herkenbosch en de een jaar jongere Maastrichtse Jaybre Wau worden klaargestoomd om in 2026 mee te doen aan de Olympische Spelen in Milaan.

Milaan

"Ik hou eigenlijk niet heel erg van kou", grapt Jaybre. Loren vult aan: "Ik eigenlijk ook niet zo." En toch doen de twee donderdag en vrijdag samen voor de eerste keer mee aan een Europacupwedstrijd in Oostenrijk. De vrouwen zijn geselecteerd om hun snelheid, kracht en explosiviteit. Die kwaliteiten nemen ze mee uit het kogelstoten. De bedoeling van de Bobsleebond is om jonge talenten nu al op te gaan leiden voor de Olympische Spelen van 2026 in Milaan.

Oostenrijk

Djolo stapte voor het eerst in de bob een paar weken geleden in Noorwegen. Afgelopen week sloot Wau zich aan bij Djolo in het Oostenrijkse Innsbruck. De twee kogelstoters zullen daar hun debuut maken in de tweemansbob. Djolo is de stuurvrouw, Wau de remster. "Dus eigenlijk ligt mijn leven in de handen van Loren", zegt Wau serieus. Toch zijn beide meiden niet angstig. Djolo: "We gaan er gewoon voor. Ik houd ook van achtbanen, dus dit zal ook wel goedkomen." De twee zullen in de zomer weer overstappen naar de atletiek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!