MVV wint van Helmond en blijft tweede op ranglijst

Afbeelding ter illustratie © Ruben van Bommel heeft gescoord in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Helmond Sport
MVV heeft in eigen stadion Helmond Sport aan de zegekar gebonden. In De Geusselt won de Maastrichtse equipe met 4-0 van de Brabantse club.
Omdat koploper Heracles geen fout maakte op bezoek bij Willem II (1-2 winst) blijft MVV tweede in de stand.

Superlatieven

'Stuntploeg', 'klein-Liverpool', 'adrenaline-machine van Verberne,' begrippen in de landelijke en regionale pers als MVV ter sprake komt. Gezocht wordt er naar superlatieven om de prestaties van de Sterrendragers te verwoorden. Feit is dat het team van trainer Maurice Verberne vriend en vijand verrast in de Keuken Kampioen Divisie (KKD). Na 14 wedstrijden blijft de Maastrichtse club verwikkeld in de strijd om de eerste plek.

Vol stadion

Ruim 7000 toeschouwers zagen in het stadion een op-en-neergaand spel in de openingsfase. Daarin ontsnapte MVV na tien minuten toen Arno van Keilegom in de zestien tegen het kunstgras ging. De Belgische scheidsrechter Vermeiren zag er geen overtreding in. Dat zelfde gebeurde even later aan de overzijde, maar ook nu floot de arbiter niet.

Gevaar

Het gevaar in die eerste minuten aan de kant van de gasten kwam van spits Martijn Kaars. Bij de thuisploeg kwam dat van Sven Blummel. Bij beide pogingen was Mike Havekotte bij de les. Vooral de redding van de ex-MVV-doelman op een vrije trap van Blummel in de 18e minuut was knap. Sven Blummel lag ook aan de basis van de openingstreffer. Na een goede passeractie speelde hij Ruben van Bommel aan en de 'jongste Bommel' schoot meteen op doel. De bal werd nog van richting veranderd en dus was Havekotte deze keer gezien, 1-0 (22').

Van de lijn

Na ruim een half uur was Koen Kostons dicht bij de volgende treffer. Hij omspeelde een verdediger, maar zijn bal werd met een sliding door Bryan van Hove van de lijn gehaald. Velen telden hem al, maar de 2-0 liet nog even op zich wachten. In de 36e minuut kwam die stand op het scorebord.
Ruben van Bommel stoomde op en na een rush gaf hij de bal op Nicky Souren. Die had weinig moeite om de bal binnen te tikken. En met die 2-0 stand ging MVV de rust in.

Ruben van Bommel

De tweede helft was een paar minuten oud of de voorlopige beslissingviel. Ruben van Bommel maakte het de Helmond-defensie opnieuw moeilijk. De Noor Hakon Lorentzen wilde de bal wegtrappen, maar raakte hem verkeerd en schoot in eigen doel. De Helmondse defensie kreeg geen grip op de jongste Van Bommel en vanaf de tribunes klonk het 'wij staan bovenaan.'

Wissels

Helmond Sport wisselde drievoudig en ook MVV-coach Verberne wisselde: Jarne Steuckers ging eraf voor Mart Remans. Ruben van Bommel kreeg een voortijdige publiekswissel (73), Dailon Livramento was zijn vervanger. Later werden ook nog Leroy Labylle en Marko Kleinen gewisseld.
Door nog een eigen doelpunt werd de eindstand 4-0. Invaller Robin van der Meer tikte de bal terug op zijn doelman maar hij passeerde Mike Havekotte die uit zijn doel was gekomen,.

Stand

In de algemene stand gaat Heracles dus aan kop met één punt meer dan de Maastrichtenaren. Na 14 wedstrijden heeft MVV 30 punten en een doelsaldo van 29-19. Zwolle volgt op één punt van MVV. In de tweede periode leidt de Maastrichtse ploeg.
De volgende wedstrijd is uit bij Jong Utrecht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!