Sport

Rob Ehrens krijgt oeuvreprijs op Limburgs Paardensportgala

Rob Ehrens ontvangt oeuvreprijs tijdens Limburgs Paardensportgala © L1
Voormalig bondscoach Rob Ehrens heeft tijdens het Limburgs Paardensportgala 2022 een oeuvreprijs gekregen vanwege zijn grote betekenis voor de paardensport. Ook Sanne Thijssen en Brent Janssen vielen in de prijzen.
Dat gebeurde allemaal in het MECC, aan de vooravond van Jumping Indoor Maastricht.

Oevreprijs

Rob Ehrens ontving de oeuvreprijs uit handen van oud-winnaar Emile Hendrix. Ehrens nam een jaar geleden afscheid als bondscoach, na 16 jaar in die functie actief te zijn geweest, met veel gewonnen prijzen, waaronder het EK en het WK met Oranje. "Ik sta niet graag in het middelpunt van de belangstelling maar ik vind het wel mooi dat de paardensportwereld me hiervoor op deze manier bedankt, ik had dit helemaal niet zien aankomen", aldus Ehrens die ook nog door zijn zoon Robbert warm werd toegesproken. Samen leiden zij het opleidingscentrum in Weert, waar Ehrens ook de talenten van de Limburg Future Pro’s traint.

Topsporter

De prijs voor Topsporter van het Jaar ging naar Sanne Thijssen. De Baarlose kreeg de award overhandigd door gedeputeerde Madeleine van Toorenburg van de Provincie Limburg. Thijssen won onder meer dit jaar de Grote Prijs van Madrid en maakte haar debuut op het WK in het Deense Herning. Met Oranje won ze de landenwedstrijd van het CHIO in Rotterdam. "Geweldig om deze prijs te mogen winnen in deze piste. Vorig jaar kreeg ik de prijs ook, maar toen was er geen gala vanwege de coronapandemie. Dit is een hele mooie start van het JIM-weekend, onze thuiswedstrijd", zei Sanne zoal in het bijzijn van haar vader en tweevoudig JIM-winnaar Leon Thijssen.

Talent

En Brent Janssen werd uitgeroepen tot het Limburgse Talent van het Jaar. De menner pakte twee medailles op het EK in Hongarije. Hij kreeg de prijs uit handen van voormalig Europees, wereld- en Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam, die Brent nog een goed advies meegaf: "Talent is mooi, maar succes behaal je met geloof en hard blijven werken, en dat bewijs jij." Janssen benadrukte in zijn beantwoordde de rol van zijn ouders, die hem altijd hebben gesteund en geholpen in zijn gang naar de vele internationale wedstrijden.

Live

Jumping Indoor Maastricht wordt van vrijdag tot en met zondag georganiseerd in het MECC in Maastricht. Zaterdagavond om 21:45 uur zendt L1 TV de menwedstrijd om de FEI Driving World Cup uit. Zondagmiddag vanaf 15:15 uur is de internationale springwedstrijd om de Grote Prijs van Maastricht live te volgen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!