Smits en Van Kreij zijn voorzichtig over favorietenrol EK

Inger Smits is één van de ervaren speelsters in de selectie van Per Johansson. © Orange Pictures
De Limburgse handbalsters Inger Smits en Harma van Kreij willen de Nederlandse ploeg niet meteen tot favoriet voor de Europese titel bestempelen.
De Nederlandse ploeg heeft een uitstekende voorbereiding gehad. Afgelopen week werd er tijdens de Golden League gewonnen van Denemarken en Brazilië. Maar vooral de winst op wereldkampioen Noorwegen maakte indruk.

Voorzichtig

Toch is Inger Smits voorzichtig om de Nederlandse ploeg als titelkandidaat te bestempelen. De uit Geleen afkomstige handbalster geeft aan dat Oranje weliswaar kwalitatief goede speelsters heeft, maar dat er toch meer bij komt kijken dan drie overwinningen in een oefentoernooi.

Net op tijd fit

Harma van Kreij is vooral blij dat ze op tijd fit is voor het Europees kampioenschap. De uit Geijsteren afkomstig handbalster raakte in de aanloop naar het eindtoernooi geblesseerd aan haar enkel. Na de oefenstage en de vriendschappelijke wedstrijden heeft de medische staf groen licht gegeven om haar in de selectie van bondscoach Per Johansson op te nemen. Tijdens het vorige grote toernooi, het wereldkampioenschap in Spanje, viel Van Kreij op het laatste moment af.

Poulefase

De Nederlandse ploeg reist donderdag af naar Noord-Macedonië. Op zaterdag 5 november begint het EK voor Oranje met een wedstrijd tegen Roemenië. Op 7 november spelen ze tegen thuisland Macedonië. De poulefase wordt op 9 november afgesloten met een wedstrijd tegen Frankrijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!