Sport

Lions maakt einde aan zegereeks Visé

Robin Leunissen van Lions schiet op het doel van Visé. © PubliciteitsVisie
De handballers van Lions hebben het vervroegde BENE-League duel tegen Visé met 30-24 gewonnen.
Met die overwinning maken de Sittardse handballers een einde aan de zegereeks van Visé. De Belgische ploeg had al zes duels op rij niet meer verloren.

Weer even koploper

Door de winst gaan de handballers uit Sittard op de ranglijst met één punt meer weer voorbij aan Sporting Pelt en Achilles Bocholt. Beide Belgische ploegen komen pas in het weekend weer in actie.

In slotfase verschil gemaakt

Lions liet tegen de nummer vier van de ranglijst niet het beste handbal zien. Mede door aanvallende missers van Lions gingen de ploegen in de eerste helft gelijk op. Lions ging wel met een kleine voorsprong de rust in (12-11). De ploeg van Christoph Jauernik besliste het duel pas diep in de tweede helft door vijf treffers afstand te nemen. Die marge kreeg Visé niet meer hersteld.

Europese wedstrijden

Zowel Lions als Visé speelden hun onderlinge duel tussen hun verplichtingen in de EHF European Cup door. Visé is door twee overwinningen op het Cypriotische Parnassos Strovolou al zeker van de derde ronde. Zaterdag verdedigt Lions in de return in Bulgarije op HC Lokomotiv Oryahovits een ruime voorsprong.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!