Video: Vertrouwen weer terug bij Roda JC na ruime zege

Ted van de Pavert © Orange Pictures
Vertrouwen was het meest genoemde woord bij Roda JC na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Jong FC Utrecht.
Want dat vertrouwen was na twee nederlagen tegen Telstar en TOP Oss even weg bij Roda JC. De 4-1 zege brengt iets van vertrouwen terug in Kerkrade, maar het spel moet nog beter, beamen ook trainer en spelers.

Onzuiverheden

Roda JC wisselde een zwakke eerste helft af met een betere tweede helft tegen de Utrechtse beloften. "We begonnen stroef. Ik zou ook niet weten waar dat aan lag", zei Dylan Vente na afloop. "We waren niet goed aan de bal, veel onzuiverheden. Dat zal vast iets met de resultaten van de laatste weken te maken hebben", analyseerde verdediger Ted van de Pavert na afloop.
Bekijk het hele interview met Ted van de Pavert:

Kolderiek

Roda JC kwam na vijf minuten op achterstand na verdedigend geblunder. "Dat was een kolderiek moment, dat mag niet gebeuren", beaamt ook trainer Jurgen Streppel. "Dan proef je ook wat angst en het is ook logisch dat er wat in de koppies van de spelers omgaat. Je kunt wel zeggen dat het niks doet met jongens als ze met 3-0 verliezen (bij TOP Oss red.), maar dat doet wel wat met ze." Dat Roda JC daarna vier keer scoorde tegen Jong FC Utrecht stemde Streppel tot tevredenheid. "Als je vier doelpunten maakt tegen een ploeg die niet veel goals tegen krijgt, heb je dat prima gedaan."

Drie klassen

Maar dat het spel beter moet, is ook voor Streppel wel duidelijk. "In het eerste uur bij Oss ben je drie klassen beter, maar verlies je. Maar we hebben wel verdiend gewonnen." Ook Van de Pavert merkte dat Roda JC niet de beste wedstrijd van het seizoen speelde: "Maar we hebben gewonnen en dat is het allerbelangrijkste."

Rode kaart

En dat kwam door een betere tweede helft en het feit dat Jong FC Utrecht met tien man speelde door een rode kaart. "Die rode kaart hielp wel en we hebben dan ook het geluk aan onze zijde", verwijst Van de Pavert naar de 2-1 van Romano Postema die van richting werd veranderd. "De eerste helft creëerden we weinig, maar in de tweede helft hadden we meer snelheid in onze aanvallen en hadden we meer durf en lef", analyseerde Vente, die zijn twaalfde doelpunt van het seizoen scoorde. "Ik heb niks te klagen."

Vertrouwen

De zege was in ieder geval belangrijk voor Roda JC: "Uiteindelijk geven overwinningen vertrouwen", zegt Streppel. En ook Van de Pavert neemt dat woord in de mond. "Ik hoop nu op meer vertrouwen en dat we bovenin blijven aanhaken." Want Roda JC profiteerde van de uitslagen op de andere velden en staat nu vijfde op zeven punten achterstand van koploper Heracles. Op maandag 7 november wacht een interessant duel voor Roda JC uit bij Jong AZ, dat een plaatsje achter de Kerkradenaren staat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!