Trainer Lions: 'Internet afstruinen voor info tegenstander'

Coach Christoph Jauernik van Kembit-Luions | Foto: Orange Pictures © Orange Pictures
De handballers van Kembit Lions spelen zaterdagavond voor het eerst in drie jaar weer eens Europees. Tegenstander in de tweede ronde van de EHF-cup is HC Lokomotiv Gorna Oryahovitsa uit Bulgarije.
"Ik had er nog nooit van gehoord", zegt aanvoerder Ivo Steins eerlijk.

Belletje rinkelen

Gelukkig ging er bij trainer Christoph Jauernik wel een belletje rinkelen. "We zijn flink gaan zoeken naar video's en andere informatie. Nu hebben we beste een goed beeld van de Bulgaars kampioen. Ze zijn vooral fysiek heel sterk." Lions komt uit in de EHF Cup, dat is het derde niveau in Europa.

Tatabanya

De laatste keer dat de Sittardse handballers uitkwamen in de EHF Cup was in het seizoen 2018-2019. De ploeg bereikte toen de derde ronde maar werd uitgeschakeld door Grundfos Tatabanya uit Hongarije. Ivo Steins heeft inmiddels wel ervaring met het spelen van Europese wedstrijden maar voor de 20-jarige Ids Eussen is alles nieuw. "Uiteindelijk is dit wel waar je het voor doet, vooral de uitwedstrijd. Met je team op pad, daar kijk ik wel naar uit. Ik hoop dat ik over een paar jaar in de Bundesliga speel en dat ik dan nóg hoger in Europa kan spelen."

Drukke agenda

Het team heeft een pittig programma de laatste weken. Afgelopen dinsdag won het team nog uit bij Volendam, zaterdag wacht dan thuis de Bulgaars kampioen en dinsdag wacht dan weer de wedstrijd in de competitie tegen Visé. Drie dagen later stapt de selectie dan in het vliegtuig naar het noorden van Bulgarije waar de uitwedstrijd zondag 5 november op het programma staat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!