Wie slepen de Limburgse wielerprijzen 2022 in de wacht?

Mike Teunissen in de rode trui eerder deze Vuelta. © Orange Pictures
In drie categorieën zijn ook dit jaar mannen, vrouwen en talenten uit Limburgse wielerwereld genomineerd door de Club24.
Die mix van oud-renners en wielerprominenten buigt zich jaarlijks over de kandidaten voor de Limburgse wielerprijzen.

Mannen

In de categorie Limburgse renner van het jaar zijn Mike Teunissen uit Ysselsteyn, Wout Poels uit Venray en Maastrichtenaar Brian Megens genomineerd. Teunissen reed, in zijn laatste jaar bij Team Jumbo-Visma, onder meer in de rode leiderstrui van de Vuelta. Komend seizoen fietst Teunissen voor het Belgische Intermarché-Wanty Gobert. Poels won de Ruta del Sol en reed ook in de Ronde van Spanje en in de Giro. Megens pakte de nationale tijdrittitel voor eliterenners zonder contract.

Vrouwen

Bij de vrouwen komen Quinty Schoens uit Stein, Scarlett Souren uit Meerssen en Sabrina Stultiens uit Meijel in aanmerking voor de hoofdprijs. Schoens reed met haar ploeg Parkhotel Valkenburg een opvallende Tour de France Femmes. Souren won afgelopen jaar maar liefst acht wedstrijden en Stultiens keerde na blessureleed terug in het peloton met onder meer een twintigste plek in de Strade Bianche Donne en deelname aan de Ronde van Frankrijk.

Toekomst

In de categorie Renner van de Toekomst maken Maastrichtenaar Lars Rouffaer, Wout Joore uit Neer en Kerkradenaar Wouter Toussaint kans op de titel talent van het jaar. Joore won de tweede etappe van de Ronde du Sud. Toussaint kwam als eerste over de streep in de Omloop van de Maasvallei. En Rouffaer behaalde meerdere ereplaatsen in onder de meer de Baltic Tour en werd vijfde in de Ronde van Limburg.

Historie

De winnaars, die door de Club24 worden gekozen, zullen tijdens het Limburgs Wielergala op 21 november bekend worden gemaakt. De Limburgse wielerprijzen worden sinds 1985 uitgereikt toen Peter Harings als eerste werd verkozen tot Renner van het Jaar. In 1992 werd de categorie Renner/Renster van de Toekomst toegevoegd en was de eer aan Danny Nelissen om deze prijs als eerste in ontvangst te nemen. Sinds 2020 is er een aparte categorie voor Renster van het Jaar en werd Sabrina Stultiens als eerste winnares uitgeroepen. Zowel Frans Maassen, Bart Brentjens als Tom Dumoulin wonnen de prijs voor Renner van het Jaar maar liefst zeven keer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!