Sport

Volleyballers Limax brutaal in top Eredivisie

Afbeelding ter illustratie. © iStock
VC Numidia Limax uit Sint Odiliënberg is het seizoen uitstekend gestart in de Eredivisie. Na drie wedstrijden staat de ploeg van Guido Görtzen gedeeld eerste, samen met landskampioen Draisma Dynamo Apeldoorn.
VC Limax heeft door de aanwinsten Juho Kaunistos uit Finland, de Brit Jack Williams, Ryan Poole uit Ierland en Remco van den Elshout een hoop aan kwaliteit gewonnen in vergelijking met het afgelopen seizoen. Daardoor zijn er meer mogelijkheden om stabieler te spelen en de aanvallen beter te variëren.

Sliedrecht Sport

Afgelopen weekend werd in sporthal De Roerparel in Sint Odiliënberg Sliedrecht Sport met 3-1 verslagen. In de eerste twee wedstrijden van het seizoen had VC Limax nog geen set verloren. Dat gebeurde tegen Sliedrecht Sport wel meteen aan het begin van de ontmoeting: 21-25. Daarna rechtte de ploeg van Görtzen knap de rug, met zo'n vierhonderd supporters op de tribunes. In de tweede set scoorde de 41-jarige routinier Rob Bontje, de oudste speler op het veld, het laatste punt: 25-23. Daarna kreeg het goede spel een vervolg. Met 25-18 en 25-21 werden de laatste twee sets overtuigend gewonnen.

Alfred Brink

Een aderlating voor het jonge team is de blessure van nieuwkomer Alfred Brink. De spelverdeler van het Zweedse nationale team, met de Nederlands klinkende naam, is dinsdag aan de meniscus van z'n linkerknie geopereerd. Brink speelde alleen de eerste wedstrijd in Sint Odiliënberg thuis tegen Taurus: 3-0. Hij zal waarschijnlijk vier tot zes weken niet inzetbaar zijn.
Lars Bouten werd dinsdag ook geopereerd. De passer-loper uit Horst scheurde in de voorbereiding een kruisband en zal de rest van het seizoen hoogstwaarschijnlijk helemaal niet meer inzetbaar zijn.

Doelstelling

Vorig seizoen eindigde VC Limax, onder de naam VC Limac, in het debuutjaar in de Eredivisie, als negende in de reguliere competitie. Door in de degradatiepoule bovenaan te eindigen, kwam de Limburgse ploeg in de eindstand terecht op plaats vijf. Dit seizoen zijn alle pijlen gericht op het halen van de top vier.
De echte test voor de ploeg is 2 november: dan speelt het team in Apeldoorn tegen regerend landskampioen Draisma Dynamo.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!