Video: Drie Limburgse clubs in de top van de KKD

MVV is op dit moment de hoogst genoteerde Limburgse ploeg in de Keuken Kampioen Divisie © PubliciteitVisie
Het is genieten voor de Limburgse voetballiefhebbers in de Keuken Kampioen Divisie. Na tien competitieronden staan alle drie de Limburgse clubs in de KKD in de top zes.
In het L1-programma Tafel Voetbal werden alle KKD-clubs besproken met VVV-aanvoerder Sven Braken, Roda-aanvoerder Nils Röseler en analist Maurice Graef.

MVV Maastricht

Dat MVV Maastricht derde staat is toch wel de grootste verrassing. De Maastrichtenaren wonnen afgelopen vrijdag met 1-0 bij TOP Oss en hebben nu 20 punten uit de eerste tien wedstrijden verdiend. Ook de gasten van Tafel Voetbal hadden niet verwacht dat MVV zo hoog zou staan. Al verbaast het Maastrichtenaar en oud-MVV-speler Sven Braken niet dat trainer Maurice Verberne het zo goed doet als hoofdtrainer. "Ik ken hem en Edwin Hermans nog uit mijn tijd bij MVV en zij kunnen wel een groep voor zich winnen."

Roda JC Kerkrade

Dat Roda JC bovenin de Keuken Kampioen Divisie meedoet, is geen hele grote verrassing. De Kerkradenaren zijn al jaren te vinden in het linkerrijtje en hebben ook dit jaar weer de ambitie om mee te doen om promotie. Na de zege op VVV-Venlo afgelopen vrijdag staat Roda JC op een vijfde plaats, twee punten achter MVV. Een van de ervaren spelers bij Roda JC is Nils Röseler. Hij sprak in Tafel Voetbal over zijn eerste maanden in Kerkrade en vertelde over zijn ambitie om mee te doen voor promotie:

VVV-Venlo

Een plaatsje achter Roda JC staat VVV met 17 punten. De Venlonaren spraken voor het seizoen de ambitie uit om mee te doen voor de play-offs en die missie slaagt momenteel. De nieuwe aanvoerder, Sven Braken, is een belangrijke man. Hij was bij tien van de zeventien Venlose doelpunten betrokken en sprak maandagavond over de verschillen met vorig seizoen en zijn goede prestaties bij de Koelclub:

Live

Komende vrijdag komen de drie Limburgse clubs in de Keuken Kampioen Divisie weer in actie. MVV Maastricht speelt thuis tegen Jong PSV, Roda JC gaat op bezoek bij Telstar en VVV-Venlo ontvangt FC Dordrecht. De wedstrijden beginnen allemaal om 20:00 uur en zijn live te volgen op L1 Radio.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!