Ivo Verhorstert debuteert op WK Judo in Oezbekistan

Ivo Verhorstert tijdens het NK judo met gouden medaille © Orange Pictures
Ivo Verhorstert uit Venlo komt wat timide over, maar zodra hij de mat opstapt gaat hij gehaaid op jacht naar een ippon. Dat gaat de 21-jarige judoka ook komende vrijdag doen, als hij voor de allereerste keer op het wereldtoneel verschijnt, het WK judo in Oezbekistan.
Verhorstert is op dreef dit seizoen. Zo won hij in Oostenrijk vorige maand brons op het Oberwart European Open en werd hij eveneens derde tijdens de Grand Prix van Zagreb.

Mixed-teamtoernooi

Verhorstert is de grote verrassing van het Nederlands team. Hij is door de technische staf toegevoegd aan de WK-ploeg vanwege zijn progressie de afgelopen maanden. Ook doet Nederland mee aan het mixed-teamtoernooi en is Ivo een waardevolle toevoeging. Volgende week donderdag verschijnen de landenteams op de mat in het mixed-teamtoernooi. Elk team bestaat uit drie mannelijke en drie vrouwelijke judoka's uit verschillende gewichtscategorieën.

Trots

Verhorstert is de eerste pupil van Judoclub Hercules uit Echt die het WK haalt. Trainer Graat Weber is dan ook enorm trots op Verhorstert. "Ivo is een hele creatieve judoka die judoot op gevoel en souplesse en dat is fantastisch om te zien." Het WK in Oezbekistan is van 6 tot 13 oktober. Verhorstert komt vrijdag voor het eerst in actie, volgende week donderdag is de teamwedstrijd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!