Sport

Interessante bekerloting voor Limburgse clubs

Afbeelding ter illustratie © Orange Pictures/Beeldbewerking: L1
De Limburgse voetbalclubs kennen hun tegenstanders in de eerste ronde van de KNVB Beker.
Voor Fortuna Sittard en Roda JC Kerkrade wachten twee tegenstanders uit hun eigen competitie. Fortuna gaat op bezoek bij NEC in Nijmegen, terwijl Roda JC bezoek krijgt van Heracles Almelo. MVV Maastricht gaat op bezoek bij eredivisionist Excelsior en VVV-Venlo speelt uit bij VV Dongen.

Fortuna

Fortuna Sittard krijgt met NEC een tegenstander dat het de afgelopen vier maanden al tweemaal trof. In mei handhaafde Fortuna zich in de Eredivisie door een overwinning in Nijmegen. Twee weken geleden behaalde Fortuna het eerste punt van het huidige seizoen in Nijmegen (1-1). NEC staat na zeven competitieronden op de elfde plaats in de Eredivisie. Fortuna staat 16e na de zege op Excelsior vorige week. In het seizoen 2020/2021 troffen beide teams elkaar al in de KNVB Beker. In Nijmegen won NEC na verlenging met 3-2.

Roda JC

Met Heracles treft Roda JC dus ook een ploeg uit de eigen competitie. Beide ploegen troffen elkaar dit seizoen nog niet. Heracles kent een goede seizoensstart in de Keuken Kampioen Divisie en is gedeeld koploper. Roda JC staat op de vierde plaats op vier punten achterstand van de Heraclieden. De ontmoeting in Kerkrade lijkt dus een interessant duel te worden.

MVV

Met Excelsior treft ook MVV een oude bekende in de KNVB Beker. In het seizoen 2020/2021 speelden beide ploegen tegen elkaar in Maastricht. Zonder de aanwezigheid van publiek verloor MVV na strafschoppen. Toen waren beide ploegen nog competitiegenoten, sinds dit seizoen speelt Excelsior in de Eredivisie. Daarin doen de Kralingers het goed met een tiende plaats na zeven wedstrijden. MVV staat in de Keuken Kampioen Divisie op de zevende plaats.

VVV

Met VV Dongen treft VVV-Venlo als enige Limburgse ploeg een amateurclub. VV Dongen komt uit in de Derde Divisie Zondag en staat na zes wedstrijden puntloos onderaan. VVV, dat achtste staat in de Keuken Kampioen Divisie, is dus de grote favoriet voor de ontmoeting in Noord-Brabant.
De wedstrijden worden gespeeld op 18, 19 en 20 oktober. De KNVB maakt waarschijnlijk komende week het speelschema bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!