Sport

Video: Kippenvel en lof voor Lorena Wiebes na ritzege

Vera Koedooder (links) en Ireen Wüst (rechts) aan tafel bij Tour de Limbourg © L1 (Bram Becks)
Oud-wielrenster Vera Koedooder kreeg kippenvel bij de reactie van Lorena Wiebes na haar overwinning in de eerste etappe van de Tour de France Femmes.
Dat zei Koedooder in Tour de Limbourg. Wiebes veroverde in Parijs de gele trui en was na afloop emotioneel voor de camera van L1.

Verslaving

De broer van Lorena Wiebes was namelijk lange tijd verslaafd aan cocaïne. Wiebes meldde haar broer aan voor het televisieprogramma Verslaafd! en hielp op die manier haar broer. Nu hij is clean en stond hij zondagmiddag aan de finish om het feestje met Wiebes mee te vieren. Koedooder kent het verhaal van Wiebes en werd geraakt door de beelden. "In de periode dat Wiebes de top aan het beklimmen was in het vrouwenwielrennen, bewandelde haar broer juist de tegenovergestelde richting. Daarom krijg ik ook zoveel kippenvel bij de beelden."

Druk

Wiebes werd vooraf aangemerkt als topfavoriete voor de eerste etappezege in de Tour de France Femmes. Ireen Wüst, de beste Nederlandse Olympiër allertijden, kreeg in haar carrière ook vaak met druk te maken. "Je moet het zien als een kans voor jezelf en het plezier daarvan omarmen", zegt Wüst over omgaan met de druk. "Je kan het ook leren. Vaak als dingen niet lukken heeft dat te maken met zenuwen. Voor mij helpt het om te relativeren en zo een wedstrijd in te gaan."

Jonge leeftijd

Koedooder vroeg in Tour de Limbourg ook aandacht voor de jonge leeftijd die Wiebes nog heeft. "Ze is pas 22 jaar en iedereen roept maar even dat je wint. Er komt zoveel op haar af en dan weet ze het waar te maken", spreekt Koedooder vol lof.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!