Sport

Video: Frans Maassen geniet van 25ste Tour de France

Frans Maassen in het L1-programma AvondGasten Sport © L1
Frans Maassen uit Haelen geniet van zijn 25ste Tour de France. Na acht deelnames als renner zit hij nu alweer voor het 17e jaar in de auto als ploegleider.
In zijn jubileumjaar heeft Maassen tot nu toe weinig te klagen. De ploegleider van Jumbo-Visma zag Wout van Aert twee etappes winnen en vier dagen in de gele trui rijden. De tweede etappezege leverde zelfs vochtige ogen op bij Maassen. Daarnaast staat Jonas Vingegaard er met een tweede plek goed voor in het algemeen klassement op de eerste rustdag.
In gesprek met wielerjournalist Raymond Kerckhoffs kijkt Frans Maassen naar de eerste Tourweek:

Acht deelnames

Maassen maakte in 1988 zijn debuut in de grootste wielerwedstrijd ter wereld. Vervolgens stond hij acht keer op rij aan de start van de Tour, zeven keer haalde hij Parijs. In 1990 boekte hij zijn grootste succes met een etappezege in het Franse attractiepark Futuroscope.

Klassementsleider

Nu zet Maassen met de andere ploegleiders van Jumbo-Visma de lijnen uit. Het grote doel: de Tour de France winnen. Op de eerste rustdag is grote concurrent Tadej Pogacar de klassementsleider. Jonas Vingegaard staat op 39 seconden op plaats twee. De andere kopman, Primož Roglic, viel in de kasseienetappe en staat op bijna drie minuten op de elfde plaats.

Alpe d'Huez

Dinsdag begint de tweede week van de Tour de France met drie ritten in de Alpen. Komende donderdag staat onder meer de beklimming van de 'Hollandse berg' Alpe d'Huez op het programma.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!