Sport

Kooij boekt dubbelslag in ZLM Tour: slotrit en eindzege

Olav Kooij komt juichend over de streep © George Deswijzen
Olav Kooij heeft de ZLM Tour gewonnen. De renner van Jumbo-Visma won ook de slotetappe.
Het was de derde overwinning van deze week voor Kooij.

Noord-Brabant

Net als op zaterdag reden de renners rond in Noord-Brabant. De renners moesten 168 kilometer afleggen tussen Made en Rijsbergen. Vijf Nederlanders kozen voor de aanval en vormden samen de kopgroep van de dag. Ze reden enkele minuten voorsprong bij elkaar, maar wisten dat het lastig zou worden om stand te houden tegen het peloton, waar de vaart er goed in zat.

Valpartij

In achtervolging op de kopgroep werd het tempo steeds meer opgevoerd. Het zorgde voor een valpartij op vijftien kilometer van de finish. Ook Elia Viviani was betrokken bij de val waardoor hij niet kon meesprinten. Op een ruim één kilometer van de finish werden de koplopers ingerekend waardoor het voor de vijfde keer deze week een massasprint werd.

Truien

Daarin leek Alexander Salby te verrassen, maar in de laatste meters werd hij alsnog gepasseerd door Kooij die zijn wiel als eerste over de streep drukte. Sam Welsford eindigde als derde in de etappe. Kooij werd in Madebergen het stralende middelpunt. Naast de ritzege mocht hij ook de truien in ontvangst nemen die horen bij de winst in het algemeen klassement, het puntenklassement en het jongerenklassement.
Bekijk de samenvatting van de slotrit:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!