Sport

Video: Vreugde bij HandbaL Venlo na behalen eerste titel

HandbaL Venlo juicht na afloop van de wedstrijd © PubliciteitVisie
De vreugde bij de vrouwen van Cabooter/HandbaL Venlo is groot na het behalen van de eerste landstitel in de clubhistorie.
Door een tweede overwinning in één week op VOC Amsterdam wist het de Noord-Hollandse ploeg te ontkronen als landskampioen.

Geen woorden

Trainer Robin Gielen was vol lof over zijn team: "We hebben er hard voor gewerkt en er heel wat bloed, zweet en tranen voor gelaten", kijkt hij terug op het afgelopen seizoen. "Ik heb er geen woorden voor", zei keepster Liza Rovers, die in de tweede helft uitblonk met een aantal prachtige reddingen. Volgens Demi Smolenaers had het niet beter gekund: "Ik wist dat we het konden en we hebben het kei goed afgemaakt. Met dikke cijfers hebben we ze ingemaakt."

Op de kaart

Speelster Sharon Grummel verklaarde het succes van de Venlose vrouwen. "We moesten ons spel blijven spelen en dat hebben we gedaan en daardoor hebben we gewonnen. We hebben laten zien dat wij kampioen van Nederland zijn." Gielen keek in het feestgedruis al stiekem even vooruit naar de toekomst. "We hebben ons handballend op de kaart gezet en we moeten dit nu gaan uitbreiden, onder meer met de sporthal."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!