Sport

Derde verlies op rij voor zwalkend Fortuna

Dries Saddiki verovert namens Fortuna de bal tegen FC Volendam. © Niels van Renen
Fortuna heeft de wedstrijd bij FC Volendam met 2-0 verloren. Omdat ook koploper NEC verloor, blijft Fortuna derde op de ranglijst. Het was de derde nederlaag op rij voor de Sittardse ploeg.
Al vroeg in de wedstrijd kreeg de Sittardse ploeg een eerste waarschuwing. Maar doelman Santos was op zijn hoede. Toen even later de Fortuna-goalie gepasseerd was, kreeg hij hulp van zijn aanvoerder. Perr Schuurs kopte de bal van de doellijn.

Redding

Na een goed kwartier was Santos weer aan de beurt om met een goede redding zijn ploeg voor een achterstand te behoeden. Aan de andere kant had Fortuna zijn beste mogelijkheid in de 37e minuut. Dries Saddiki kreeg een kopkans, maar zijn poging bleef zonder succes. In de extra tijd moest Santos er nog maar weer eens aan te pas komen op een verdekt schot van Runderkamp.
Bij rust was het dus nog 0-0, maar dat veranderde snel.

Lage schuiver

In de 54e minuut rondde Luis Pedro (vorig seizoen nog bij MVV) een aanval af, 1-0. Binnen twee minuten keek Fortuna tegen een 2-0 achterstand aan. Smal scoorde met een lage schuiver. Trainer Sunday Olisay probeerde met een drievoudige wissel het tij te keren: de nieuwelingen Todd Cantwell en Lazar Kojic maakten hun competitiedebuut, Lars Hutten kwam voor Finn Stokkers. Dat bleef zonder het gewenste resultaat. Fortuna verliest opnieuw en laat na de koppositie weer te pakken want ook NEC - van trainer Pepijn Lijnders uit Broekhuizen - verloor met 1-0 bij FC Emmen.

Leiding

MVV speelde vrijdagavond niet. De Maastrichtse ploeg speelt maandagavond in Eindhoven tegen Jong PSV. Dan komt ook Jong Ajax in actie. Als de Amsterdamse talenten hun thuiswedstrijd winnen tegen Helmond Sport, pakken ze de leiding in de Jupiler League.
© Niels van Renen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!