Jonge reumapatiënte fietst 180 kilometer voor onderzoek

© Facebook / Britt Theunissen
Reumapatiënte Britt Theunissen uit Schinveld gaat dit weekend 180 kilometer fietsen voor het goede doel. De 17-jarige werd vorig jaar in Indonesië gestoken door een besmette tijgermug en liep daardoor jeugdreuma op.
Een diagnose werd pas na enkele maanden gesteld. Britt voetbalde op hoog niveau. Ze moest na diverse opnames in het ziekenhuis echter opnieuw leren lopen. Voetballen gaat niet meer, maar fietsen blijkt een goede uitlaatklep voor de sportieve tiener.

Limburgs Mooiste

Afgelopen voorjaar reed ze ongetraind met haar vader 40 kilometer mee tijdens Limburgs Mooiste. Nu traint ze drie maanden lang elke week met haar vader en vriend om komend weekend de Heuvelland Tweedaagse te kunnen fietsen, een route van 90 kilometer per dag. "Het is zwaar en het zal niet meevallen, maar het moet me wel lukken", zegt de Schinveldse tegen L1.

Medicijnen

Doel van de tocht is om geld op te halen voor onderzoek. "Er zijn nu nog geen medicijnen tegen de klachten. Er zijn wel middelen waardoor het minder wordt en onder controle blijft. Maar er is nog niets waardoor het helemaal kan verdwijnen. En het zou mooi zijn als dat er wel zou komen."
Het doel was om 1000 euro in te zamelen. Dat bedrag is al behaald, maar doneren kan nog steeds op de site van het reumafonds.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!