MVV plaatst vacature: spelers voor 1e elftal gezocht

© L1
Nog nooit vertoond in het betaalde voetbal: een club die een vacature op de eigen website plaatst om kandidaten te werven voor een stageperiode bij het eerste elftal.
MVV heeft de primeur. Volgens de Maastrichtse club is de oproep niet ingegeven door een falende scouting of het gebrek aan talent, maar is ze vooral bedoeld om orde in de administratie te verkrijgen.

Tientallen verzoeken

Stijn Vullings, de perschef van MVV: "We krijgen per dag tientallen verzoeken van voetballers die zichzelf met of zonder hulp van een makelaar aanprijzen.
Dat gebeurt op allerlei manieren. Via LinkedIn, Facebook, e-mail, filmpjes, soms zelfs met handgeschreven briefjes die bij de balie in het stadion worden achtergelaten."

Overzicht krijgen

Om dat proces te stroomlijnen is er de oproep. "Voor ons was het op die manier ondoenlijk om een goed overzicht te krijgen. Daarom hebben we gekozen voor een centrale aanmelding via de website van de club. We hebben zeker niet de illusie dat we nu die geweldige, nog niet ontdekte, topvoetballer zullen vinden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!