Punt is niet genoeg voor VVV-Venlo

VVV-spits Melvin Platje © MGL/Bas Quaedvlieg
Met nog één speelronde te gaan in de eerste divisie heeft VVV plaatsing voor de play-offs niet meer in eigen hand.
Zelf pakten de Venlonaren weliswaar een punt in Volendam (1-1) maar omdat Sparta zegevierde in Oss, wipten de Rotterdammers in de stand over VVV heen.

Aftasten
Hoogtepunten waren schaars in het eerste bedrijf waar aftasten en voorzichtigheid troef waren. VVV, dat Danny Post op de wedstrijddag ziek zag afhaken, leverde in de persoon van Vito van Crooij het eerste schot op goal af. Jerold Promes kreeg ook nog een kans om Theo Zwarthoed in de Volendamse goal te passeren terwijl de thuisploeg in een vrije trap van Erik Schouten zijn beste mogelijkheid zag.

Al snel in de tweede helft ontsnapte VVV aan een achterstand toen Brandley Kuwas vanaf een metertje of 25 uithaalde en de bal vervolgens eerst de paal en daarna de cornervlag zag raken.

Omdat de beide concurrenten De Graafschap en Sparta halverwege comfortabel met twee doelpunten verschil leidden, moest VVV – virtueel buiten de play-offs – wel op zoek naar een treffer. Trainer Maurice Steijn wisselde daarom Jeffrey Altheer in voor Selman Sevinç.

IJskoud
Even later was de Venlose voorsprong daadwerkelijk een feit toen Melvin Platje ijskoud een voorzet van Quin Kruijsen binnenknikte, 0-1. Een kwartier lang hield VVV die voorsprong vast, toen sloeg het noodlot toe: overtreding Voorn op Kevin Brands, de Volendam-topscorer zelf rondde daarop af vanaf elf meter, 1-1.

Breekijzer
Die gelijkmaker vormde het signaal voor Maurice Steijn om breekijzer Pim Balkestein naar het front te sturen en achterin nog meer risico’s te nemen. Een open laatste kwartier was het resultaat. Maar de verlossende tweede treffer kwam er niet waardoor VVV op de laatste speeldag moet hopen dat het thuis tegen NEC meer punten pakt dan Sparta in Rotterdam tegen De Graafschap. Zo niet, dan is het seizoen volgende week voorbij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!