Droomversterking bedankt voor overstap naar Roda JC

Paul Gladon (links) viert namens Heracles Almelo feest na een treffer tegen Roda JC. © Orange Pictures
In de jacht op een nieuwe spits heeft Roda JC een tegenvaller geïncasseerd. Paul Gladon (26) moest de nieuwe aanvalsleider worden, maar bedankte vriendelijk voor de interesse.
De spits staat onder contract bij het Engelse Wolverhampton Wanderers, maar die club wil hem verhuren of verkopen.

Eredivisie-spits
Roda JC hoopte de aanvaller te verleiden, maar Gladon ziet een overgang naar Kerkrade niet zitten. "Ze hebben inderdaad gebeld, maar hij heeft bedankt voor het aanbod. Paul heeft al eens in de eerste divisie gespeeld en dat doet hij niet meer. Het is gewoon een Eredivisie-spits. Daarbij heeft hij een hoog salaris", stelt zijn zaakwaarnemer.

Uit de verf
Gladon begon zijn loopbaan bij Sparta Rotterdam en kwam na periodes bij FC Dordrecht en Heracles Almelo in Engeland terecht. Daar kwam hij nooit goed uit de verf. De spits speelde uiteindelijk maar drie wedstrijden voor de club. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Heracles Almelo en was hij zes keer trefzeker in 35 wedstrijden.

Tweede teleurstelling
Het mislopen van Gladon is de tweede Kerkraadse teleurstelling in korte tijd. Eerder leek verdediger Stephen Sama (25) transfervrij naar de club te komen. Hij zou eerst meetrainen en dan zouden beide partijen de knoop doorhakken. Een dag voordat hij zou komen, besloot de mandekker echter voor Heracles Almelo te kiezen.

Overigens is Roda JC niet de enige club in de Keuken Kampioen Divisie die een blauwtje liep bij Gladon. Ook een aanbod van FC Twente werd afgewezen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!