Handballer Leenders geblesseerd tijdens Oranjetraining

© Kim Langeslag
Handballer Toon Leenders uit Nederweert-Eind is geblesseerd geraakt tijdens een training met het Nederlands team.
Oranje bereidt zich in Sittard voor op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland die morgen gespeeld wordt. Leenders is dan niet inzetbaar.

Ongelukkig
In de training viel er een andere speler ongelukkig tegen het been van de 32-jarige Leenders, waardoor hij last van zijn knie heeft. Luc Steins uit Voerendaal is geblesseerd aan zijn rechterschouder. Hij kan al vijf weken niet spelen bij zijn eigen club. Toch hoopt hij er zondag bij te zijn als het Nederlands team uit tegen Letland speelt.

Aderlating

Voor Edwin Kippers, die de training in de Stadssporthal leidde, een grote aderlating. "Het is erg als je twee basisspelers mist. Uiteindelijk telt er maar één ding dat is winnen. Hoe we dat doen maakt me niet uit. We kunnen een grote stap zetten richting het EK in 2020."

In totaal zijn er acht Limburgse spelers geselecteerd voor de twee interlands. Dat zijn Jasper Adams, Luc Steins, Toon Leenders, Ivo Steins, Jorn Smits, Kay Smits, Ivar Stavast en Evert Kooijman.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!