Roda nu naar begroting van 9,5 miljoen

Spelers van Roda JC vieren de promotie. © Ermindo Armino
Roda JC kan door de promotie naar de eredivisie komend seizoen gaan werken met een begroting van 9,5 miljoen.
De Kerkraadse club ontvangt in de eredivisie aanzienlijk meer TV-gelden, ca. 2,5 miljoen euro.

Druk weg

De promotie haalt veel druk weg van de gesprekken met de gemeente Kerkrade. Roda heeft een huurachterstand van ruim een half miljoen euro, en had al gemeld de huidige huursom van 8 ton niet meer te kunnen betalen in de Jupiler League.

Door de promotie is de financiele ruimte voor de Kerkraadse club aanzienlijk groter. Burgemeester Som reageerde meteen opgelucht. Na het bekijken van het beslissende duel op de Markt in Kerkrade sprak Som van een "geweldige uitkomst voor de stad en voor Limburg".

Nieuwe spelers

Door de promotie krijgt Roda ook de mogelijkheid om een aantal nieuwe spelers te halen. Het huidige spelersbudget van 2,8 miljoen blijft op peil. Doordat een aantal 'dure' spelers Roda verlaat, valt er ongeveer een miljoen euro aan salarisruimte vrij voor vervangers.

Lees ook: Roda terug naar de eredivisie

Ernest Faber

Door de promotie is Roda plotseling ook weer een interessante club voor Ernest Faber. De gewilde trainer zette Roda afgelopen week in de wachtkamer, omdat Twente en NEC ook een trainersvacature hebben. Directeur Collard wil een nieuwe trainer nu zo snel mogelijk aanstellen.
* Luister in het audiofragment naar het verslag van de slotminuut, door L1-commentatoren John Bannier en Rick Cremers.
Het spannende slot van NAC-Roda JC

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!