MVV tegen Sparta zonder Nys en Lavalée

© Frank Kerbusch
MVV kan vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Sparta niet beschikken over Pieter Nys en Dimitri Lavalée.
Middenvelder Nys heeft een knieblessure en Lavalée heeft last van een hamstring.

'Hele kluif'

MVV speelt binnen een tijdsbestek van een maand tegen de drie clubs die vorig seizoen degradeerden: Twente, Sparta en Roda. In Enschede pakte MVV de volle winst, maar tegen Sparta wordt het niet gemakkelijk laat trainer Ron Elsen weten. "Sparta beschikt over veel ervaring, kwaliteit en ambitie en daar zullen we een hele kluif aan hebben."

'Te onrustig'

Over zijn eigen ploeg is Elsen nog niet helemaal tevreden. "We lijden te vaak te gemakkelijk balverlies. Ook zijn we te onrustig aan de bal. We moeten wedstrijden beslissen door onze dominantie ook daadwerkelijk in doelpunten uit te drukken. Bij een 1-0 voorsprong koelbloedig de tweede treffer op het scorebord zetten. Anders laat je de tegenstander te lang in de wedstrijd."

Periodetitel

Sparta staat momenteel tweede op de ranglijst, maar pakte een week geleden wel de eerste periodetitel. De Rotterdammers zijn daarmee in ieder geval al verzekerd van de nacompetitie.
De wedstrijd in De Geusselt begint vrijdag om 20:00 uur en is via L1 Radio live te volgen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!