Oranje Leeuwinnen goed van start in play-offs: 2-0

© ANP
De Nederlandse voetbalsters zijn uitstekend begonnen aan de play-offs voor het wereldkampioenschap in Frankrijk volgend jaar.
Oranje met de Limburgse speelsters Lieke Martens (Nieuw Bergen) en Dominique Bloodworth-Janssen (Horst), won de eerste wedstrijd tegen Denemarken met 2-0.

Uitblinkster

In het uitverkochte Rat Verlegh Stadion in Breda was Shanice van de Sanden de grote uitblinkster met een assist en een doelpunt. Lineth Beerensteyn maakte de eerste treffer.

Play-offs

Nederland was veroordeeld tot de play-offs nadat het begin september directe kwalificatie was misgelopen door te verliezen van Noorwegen. De Nederlandse voetbalsters verzuimden echter om de returnwedstrijd, komende dinsdag, tot een formaliteit te maken.
De tegenstander, mocht Nederland het tweeluik tegen Denemarken winnend afsluiten, komt uit de ontmoetingen tussen België en Zwitserland. Het eerste duel eindigde in Leuven in 2-2.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!