Fortuna Sittard heeft eerste thuiszege te pakken

© Niels van Renen
Fortuna Sittard heeft zijn eerste thuiszege van deze competitie te pakken. De Graafschap werd met 3-1 verslagen.
Lazaros Lamprou, die een basisplaats had gekregen, was de opvallendste Fortunees met twee doelpunten. De derde treffer kwam vlak voor het einde op naam van Branislav Ninaj.

Levendig
Fortuna-aanvaller Semedo schoot na goed vijf minuten de bal al op de paal. Dat tekende de levendige openingsfase van het duel tussen de ploegen die beide promoveerden. Serrarens kreeg aan de andere kant een beste mogelijkheid om te scoren na een prima voorzet, zijn schot ging over.

Eiland
De bezoekers uit Doetinchem kwamen beter in de wedstrijd, bij Fortuna stond Novakovich op een eiland. Zijn ploegmakkers probeerden via lange ballen de Amerikaanse spits of de rappe Semedo te bereiken. Dat lukte in het vervolg van de eerste helft maar sporadisch. Eén van die keren was in de 38e minuut. De bal kwam bij de Griekse aanvaller Lamprou en met een hard schot opende hij de score.
[slideshow:image:1112480||image:1081375]
Op jacht
Niet veel later werd de Griekse aanvaller aangetikt binnen de zestien. Na tussenkomst van de VAR ging de bal op de stip. Semedo benutte die mogelijkheid niet, want doelman Jurjus redde. Dat deed de oud-Roda JC'er nogmaals vlak voor het rustsignaal. In een fase waarin Fortuna nadrukkelijk op jacht was naar de 2-0, redde hij op een inzet van Novakovich en tikte hij een schot van Pinto over.

Ontsnappen
De tweede helft begon zo ongeveer met de gelijkmaker. El Jebli pingelde door de Fortuna-defensie en kon vrijwel ongehinderd Koselev passeren met een schuiver. Een paar minuten na de 1-1 ontsnapte Fortuna aan een achterstand toen een schot van Serrarens op de paal plofte. Owusu profiteerde even later niet van een foutje van Pinto en schoot de bal over.

Dubbele wissel
Na een uur spelen volgde een dubbele wissel. Ospitalieri verving de geblesseerde Pinto en Vidigal verving zijn landgenoot Semedo. Fortuna was weer aan de beurt: Lamprou, opnieuw hij, had een goede mogelijkheid maar Jurjus keerde nu de inzet met zijn voet.

Glippen
De ploegen gingen voor de volle winst. Het publiek zag een aantrekkelijk duel met mogelijkheden aan beide kanten. Jurjus, tot dat moment prima acterend, ging in de fout. Hij liet een schot van invaller Vidigal glippen en Lamprou profiteerde: 2-1. Daarmee was het nog niet gedaan. Een vrije trap werd in de 88e minuut door Ninaj binnen gewerkt: 3-1.

In de extra tijd kreeg het nog een kans op 4-1 maar de inzet van El Messaoudi ging over. Daar maalde niemand meer om, de eerste thuiszege was een feit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!