Video: Roda-coach Molenaar: 'Trap af en door de ondergrens'

Robert Molenaar. © Etienne Zegers
Voor Roda JC liep de thuiswedstrijd tegen Jong PSV (2-3) ondanks een uitstekend begin uit op een deceptie. Coach Robert Molenaar vindt dat zijn team door het 'onderniveau' gezakt is.
Volgens de oefenmeester was de door Mario Engels gemiste penalty, toen Roda op een 2-1 voorsprong stond en een man meer op het veld had, het cruciale breekpunt in de wedstrijd.

Op de grond

"We missen de penalty en dat is misschien de trede waar we op dat moment doorheen zakken, waardoor alle andere treden onder onze voeten stukgingen. En daardoor belandden we met onze blote kont op de grond", concludeerde een gefrustreerde Molenaar met veel gevoel voor beeldspraak.

Frustratie

Captain Daryl Werker erkende eveneens dat Roda, ondanks de vroege rode kaart voor Jong PSV en de 2-0 voorsprong, de wedstrijd volledig uit handen gaf. "Ze konden met gemak dertig meter met de bal dribbelen. Ik snap de frustratie bij de supporters, die frustratie hebben wijzelf ook."

Personele problemen

In het laatste kwart kregen de Roda-middenvelders Livio Milts en Mohamed el Makrini bovendien nog de rode kaart, waardoor Roda de wedstrijd met negen man beëindigde. Dat zadelt de Kerkradenaren met serieuze personele problemen op voor de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles, want ook Richard Jensen (interlandverplichtingen) en Niels Verburgh (blessure) ontbreken volgende week zondag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!