Oranje voetbalsters weten dat het beter moet

Bondscoach Roger Reijners. © ANP (archief)
De laatste oefeninterland voor de start van het WK leerde de Nederlandse voetbalsters dat er nog wel wat te verbeteren valt.
"We speelden erg passief, eigenlijk reactievoetbal", zei aanvalster Kirsten van de Ven. "We zullen meer initiatief moeten nemen. Voetballend zijn wij beter dan Zweden, maar helaas konden we dat niet laten zien."

Voorsprong uit handen gegeven

Oranje was zaterdagavond in Toronto voor rust gelijkwaardig aan het sterke Zweden, maar gaf aan het begin van de tweede helft een voorsprong uit handen (1-2).

Spel moet stukken beter

"Dit was een heel andere wedstrijd dan vorige week tegen Estland", erkende rechtsback Desiree van Lunteren op de KNVB-website OnsOranje. "Toen hadden we vooral zelf de bal en konden we het spel maken. Zweden was wel een tandje hoger, we moesten aan de bak. Het verschil was niet heel groot, maar ons spel moet wel stukken beter."

WK in Canada

De voetbalsters starten het WK in de nacht van zaterdag op zondag tegen Nieuw-Zeeland. De andere tegenstanders in de groep zijn China en gastland Canada.
Lees hier meer over de Oranje Leeuwinnen van de Roermondse bondscoach Roger Reijners.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!