Armitstead wint eerste etappe Women's Tour en valt

© ANP/ Ben Stansall
De Britse wielrenster Lizzie Armitstead is woensdag naar het ziekenhuis vervoerd kort nadat ze de eerste etappe in de Women's Tour in Aldeburgh had gewonnen.
De 26-jarige rijdster van de Limburgse ploeg Boels-Dolmans kwam in volle vaart juichend over de finish waarna ze hard in botsing kwam met een omstander op het parcours, waarschijnlijk een fotograaf.

Ziekenhuis

Hulpverleners schoten haar gelijk te hulp en dienden haar onder meer zuurstof toe. Daarna werd Armitstead met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Het is nog onduidelijk welke verwondingen de onfortuinlijke Britse bij de botsing en de valpartij heeft opgelopen.

Leiderstrui

Uit naam van Armitstead nam een ploeggenote op het podium de leiderstrui in ontvangst. De Women's Tour over vijf etappes is de belangrijke rittenkoers voor vrouwen in Groot-Brittannië. Marianne Vos veroverde de eindzege vorig jaar, maar ontbreekt nu in het deelnemersveld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!