Ironman Maastricht overweegt kortere afstanden

© Jean-Pierre Geusens
De organisatie van de Ironman en de gemeente Maastricht overwegen om de afstanden tijdens volgende editie in 2019 in te korten.
"Momenteel zijn de twee partijen in gesprek om de hele triatlon in Maastricht te schrappen. Maar ik kan nog niet bevestigen of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren". zegt een woordvoerder van IronMan Maastricht. Dat besluit wordt nog in oktober verwacht.

Half

Bij de hele afstand van de triatlon moeten de deelnemers 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer hardlopen. Tijdens een halve triatlon leggen de deelnemers een afstand van 2,5 kilometer zwemmend, 80 kilometer fietsend en 20 kilometer hardlopend af.

Inschrijvingen

Tijdens de vierde editie, in augustus dit jaar, deden 'slechts' 1500 deelnemers mee, waar er minimaal 2000 deelnemers nodig zijn om een triatlon lucratief te maken voor het Amerikaanse hoofdkantoor. In tegenstelling tot het aantal inschrijvingen kwamen er wel veel bezoekers op het evenement af.

Aantrekkelijker

Door het schrappen van de hele triatlonafstand en het toevoegen van de kleinere afstanden verwacht de organisatie het evenement aantrekkelijker te maken voor meer deelnemers. Met het mogelijk verdwijnen van de klassieke afstand tijdens Ironman Maastricht blijven er in Nederland nog twee triatlons over waar deelnemers de klassieke afstanden kunnen afleggen: Challenge Almere-Amsterdam en de Frysman.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!