Fortuna bevestigt: Semedo-transfer afgeketst

Lisandro Semedo (geblondeerd haar) juicht na zijn treffer in het oefenduel tegen Göztepe. © Orange Pictures
De transfer van Lisandro Semedo (22) van Fortuna Sittard naar West Bromwich Albion, dat uitkomt op het tweede niveau van Engeland, is afgeketst. Dat bevestigt Mustafa Aztopal, technisch directeur van de Sittardse club.
In gesprek met L1 laat hij weten dat de Engelsen inderdaad een bod deden op de Portugese aanvaller, maar dat een deal niet van de grond kwam.Honderd procent

Aztopal stelt dat er bij een transfer 'veel punten' zijn waarover partijen het eens moeten worden. "En het lukte niet om honderd procent tot elkaar te komen. Hoe ver wel? Negentig procent, ongeveer", probeert de technische man van Fortuna Sittard de situatie te omschrijven. "Maar de transfer is niet doorgegaan, dat is een ding dat zeker is."


Goed gesprek

Na de afgeketste transfer zaten Semedo en Aztopal even samen. "Ik heb hem gesproken, ja. Hij heeft nu een mooie kans om zich te laten zien in de Eredivisie. Op een podium dat groter is dan dat van vorig jaar. Lisandro mag laten zien dat hij nog meer in zijn mars heeft. En dus is er niets verloren. Dat heb ik hem ook verteld." Toch is een transfer niet uitgesloten. "Dit is voetbal, alles kan gebeuren. Iedereen kent zijn potentieel."


Bandez en Ciss

Twee andere spelers wachten nog altijd op hun officiële presentatie bij Fortuna Sittard. Venezolaan José Bandez (18) en Senegalees Amadou Ciss (18) wachten nog op een werkvergunning, zegt Aztopal. "Ik verwacht dat dit op korte termijn geregeld is." Verder is de selectie, na de komst van verdediger Branislav Ninaj, rond. "Ik heb vertrouwen in deze selectie. Maar wees niet verrast als er nog een speler komt."


Twee vertrekkers

?Aan de uitgaande kant lijkt er ook nog iets te gebeuren. Verdediger Christopher Braun staat nog altijd op de loonlijst in Sittard, maar mag vertrekken. Daarnaast valt keeper Job van de Walle buiten de boot. Aztopal bevestigt dat niet Van de Walle, maar Rowen Koot dit seizoen derde keeper is. "En verder hebben we Aykut Özer en Alexei Ko?elev."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!