Loek Quaedflieg verdient met freestyle de kost

© Istock
Loek Quaedflieg verdient met freestyle de kost. De Roermondenaar is flink geblesseerd en vervulde afgelopen weekend voor zijn sponsor in Heerlen de functie van jurylid bij de mountainbike-kwalificatie.
Quaedflieg woont tegenwoordig in Barcelona. Hij is daar gaan wonen omdat daar een van de beste trainingspots van Europa ligt, maar ook omwille van het weer.

Weerbericht
"Ik word nu niet elke ochtend wakker en zie dan op het weerbericht dat er weer een buitje aankomt", zegt hij cynisch. "Het is altijd een risico als je in Nederland iets buiten doet!" Hij doelt daarmee ook op het evenement dat in Heerlen letterlijk in het water viel.

Prijzengeld

Quaedflieg kan leven van zijn sport, maar zegt dat het prijzengeld bij de freestyle-evenementen een bonus is. "De contracten, het zelf maken van content, social media en meewerken aan commercials leveren het meeste op."

Boomstronk

De Roermondenaar neemt voorlopig niet aan wedstrijden deel. Hij is bij een crash met een hand op een boomstronk terecht gekomen en heeft daarbij zijn zenuwen en een pees doorgesneden. Hij mist daardoor het gevoel in een deel van zijn hand. Hij is daaraan geopereerd en als alles goed verloopt moet het gevoel binnen zes maanden tot een jaar weer voor 80 procent terugkomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!