Spectaculaire ontsnapping voor Lions in Oostenrijk

© Beeldbank Limburg
De handballers van OCI-Lions hebben een knappe prestatie geleverd in de EHF-Cup. De Sittardse club heeft de derde ronde bereikt. In Oostenrijk eindigde de return tegen Alpla Hard HC in 29-29.
Het eerste duel in Sittard, een week geleden, eindigde in 23-23. Op basis van het aantal gescoorde doelpunten in het uitduel plaatst OCI-Lions zich dus voor de volgende ronde.

Sterk teruggeknokt
Lions-trainer Mark Schmetz koos voor Luuk Hoiting, Ivo Steins, Serge Heijnen, Joris Baart, Ivar Stavast, Jasper Adams en Lino Janssen als basis-zevental. Janssen opende de score en vervolgens waren de teams om en om trefzeker. Halverwege de eerste helft was de stand 8-8. Daarna forceerde de thuisclub een gaatje (13-11), maar het team van Schmetz vocht zich prima terug. Na een time out van Alpla Hard werd de ruststand 16-15 in het voordeel van Die Roten Teufel vom Bodensee.

Uit handen
Ook in het begin van de tweede helft stond het Sittardse team verdedigend goed. Joris Baart maakte meteen na rust de gelijkmaker. Toch had Alpla Hard na driekwart wedstrijd weer een kleine marge van twee doelpunten. Via Steins en Stavast kwam Lions nog een keer langszij, maar daarmee leek het beste eraf. Ramos was niet fit en kon niet meer verder. Adams wierp niet alles raak en Alpla liep langzaam weg (28-25).

Onder aanvoering van Steins en door een rode kaart van Alpla Hard (Krauth) trok Lions nog net voor het einde van de reguliere speeltijd de stand gelijk: 29-29.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!