Roda JC krijgt tik van volgende tegenstander

© Bas Quaedvlieg (MGL)
Roda JC stuit in zijn eerste twee duels in de nacompetitie (in de tweede ronde) op FC Emmen. Uitgerekend tegen diezelfde opponent ging het team van Rick Plum vrijdag op eigen veld pijnlijk onderuit: 1-3.
Roda moet op 22 mei op bezoek in Drenthe en speelt drie dagen later in Kerkrade de return. Als de Limburgse ploeg zich zo presenteert als vrijdag zal die tweede wedstrijd overbodig zijn.

Kansen

In de eerste helft golfde het spel op en neer met kansen voor beide teams. Paulissen (namens Roda) en Deul (namens Emmen) waren met een bal tegen de lat het dichtste bij de openingstreffer.

Apathisch

In het eerste kwartier van de tweede helft incasseerde het apathisch acterende Roda twee treffers. Eerst zorgde de uit de rug van Swinkels weg gesprinte Deul voor de 0-1, even later kopte de vrijstaande Vossebelt de 0-2 binnen.

Blessuretijd

Roda miste daarna een paar riante mogelijkheden, waarna Bergkamp met het hoofd aan de andere kant voor de 0-3 zorgde. In de blessuretijd bepaalde Van Peppen de eindstand op 1-3.
© Bas Quaedvlieg (MGL)
© Bas Quaedvlieg (MGL)
© Bas Quaedvlieg (MGL)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!