Tennisclub Limbricht terug in bouwval

© Annemiek Mommers/MGL
De Limbrichtse tennisclub Panta Rhei is noodgedwongen terug in het bouwvallige oude pand, omdat de herbouw van het clubhuis is uitgesteld omdat dit karwei 2,5 ton duurder is dan geraamd.
Panta Rhei Limbricht en de gemeente Sittard-Geleen waren het erover eens: het clubhuis moest afgebroken en opnieuw gebouwd worden. De gemeente zou daar eind vorig jaar mee beginnen.

Dubbel zo duur

Daar is niets van terechtgekomen omdat het nieuwe plan bijna twee keer zo duur was dan de gemeente had geraamd. Het plan zou na overleg met aannemers 5,5 ton gaan kosten in plaats van 3 ton, zoals begroot.

Bar weg

Toen dat duidelijk werd, was het oude clubhuis al gedeeltelijk ontmanteld. Alle primaire voorzieningen zoals de bar, de verwarmingsketel, stukken van het interieur en het sanitair zijn weggehaald. Toch moeten de driehonderd leden het vanaf 1 april weer met het oude complex doen. De vereniging, de gemeente en de sportstichting doen er nu alles aan om het gebouw weer in orde te maken.
Het terugplaatsen van deze voorzieningen kost 10 mille. De tennisclub doet dit met vrijwilligers. De gemeente werkt ondertussen aan een aagepast voorstel voor het nieuwe clubhuis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!