Wielercoryfee Bennie Ceulen kondigt pensioen aan

© Team Sunweb
De 66-jarige Maastrichtenaar Bennie Ceulen neemt aan het einde van dit jaar afscheid als perschef bij Team Sunweb, de wielerploeg van Tom Dumoulin.
"Na lang twijfelen en met pijn in het hart heb ik besloten om aan het einde van dit jaar te stoppen als perschef", zegt Ceulen in een persbericht van de wielerploeg, waar hij sinds 2009 werkzaam was. "Niet voor een andere baan, maar om met pensioen te gaan."

Giro

Een van de hoogtepunten uit zijn loopbaan is de Giro-zege van zijn stadsgenoot Tom Dumoulin, zo zegt hij verder. Ceulen wil als pensionado meer tijd doorbrengen met familie en vrienden.

Carrière

Ceulen was vroeger zelf ook als profrenner actief. Hij was zelfs ploeggenoot van Tourwinnaars Lucien van Impe en Bernard Hinault. Na zijn wielerloopbaan is hij bijna dertig jaar journalist geweest bij Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad. Uiteraard schreef hij hier ook over zijn grote passie: wielrennen.
© Provincie Limburg

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!