Wil Boessen ontslagen bij FC Oss

Wil Boessen in actie bij VVV. © ANP/Vincent Jannink
Trainer Wil Boessen uit Born is maandag op non-actief gesteld bij FC Oss.
In februari pakte Boessen nog de periodetitel met de club, waardoor ze verzekerd is van de nacompetitie om promotie naar de eredivisie. De laatste vijf wedstrijden gingen echter verloren.

Spanningsveld

Tegen Voetbal International zegt de algemeen directeur van FC Oss Bert Zwanenburg dat Boessen een 'onhoudbaar spanningsveld' heeft gecreëerd. "We zijn tot de conclusie gekomen dat direct ingrijpen noodzakelijk was. Overal lazen we en hoorden we hoe ambitieloos FC Oss wel niet was. Er is echter maar één reden waarom de samenwerking niet werd voortgezet en dat was dat Wil Boessen meer geld wilde dan FC Oss zich wenste te veroorloven."

Meningsverschil

Op de website van de Brabantse club zegt Zwanenburg: "Zakelijke verschillen van mening kunnen er altijd zijn, maar maak dan je werk af op basis van de afspraken die je vooraf met elkaar hebt gemaakt en communiceer geen zaken naar buiten die nooit zijn besproken. Hiermee doe je afbreuk aan alle hardwerkende mensen, sponsoren en supporters die onze club hebben gebracht, daar waar ze nu staat. Kortom: niemand is belangrijker dan onze mooie club."

Chemie

De directie van FC Oss constateerde dat er op de werkvloer en in de achterban onvrede is ontstaan. "Daardoor lijkt de chemie tussen spelers, trainer en achterban weg te gaan. Het zo succesvolle seizoen dreigt als een nachtkaars uit te gaan. Reden voor ons om nu in te grijpen." Volgens Zwanenburg is het besluit om Boessen op straat te zetten al genomen vóór het met 5-1 verloren duel tegen Sparta Rotterdam afgelopen vrijdag.

Dip

Eerder al besloten club en trainer na dit seizoen uit elkaar te gaan. Boessen was eerder als trainer actief voor de Limburgse Jupiler League-clubs Fortuna Sittard en VVV-Venlo. Bij FC Oss nemen de assistenten Klass Wels, Rein Baart en hoofd-scout Marcel van der Sloot de honneurs waar. Volgend seizoen is Reinier Robbemond hoofdtrainer.

Lees ook: Wil Boessen beste trainer in vierde periode

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!