VVV'er vier wedstrijden langs de kant na pijnlijke overtreding

© Jack Kochanowski
De KNVB blijft bij het besluit om VVV'er Roel Janssen te schorsen voor vier wedstrijden.
Van die schorsing is er één voorwaardelijk. VVV gaat zich na de beslissing van de voetbalbond op verdere stappen beraden, meldt de club op zijn website.

Edele delen
Afgelopen vrijdag werd de verdediger van VVV-Venlo met een rode kaart van het veld gestuurd. In een duel plantte Janssen zijn voet op de edele delen van tegenstander Alexander Bannink. Na de overtreding moest de wond van de FC Emmen-speler zelfs gehecht worden.

Spijt
De Venlonaar heeft tegenover de media inmiddels spijt betuigd. Daarnaast geeft Janssen aan dat hij een schorsing van vier wedstrijden te veel vindt. "Ik ging voor de bal en ik had absoluut niet de intentie om hem te raken. Sterker nog, ik heb Bannink niet gezien", zegt Roel Janssen tegen De Limburger.

Onbesuisde actie

Ook de trainer van VVV-Venlo sluit zich bij de woorden van zijn speler aan, laat hij aan Omroep Venlo weten. Hij geeft aan dat hij met de rode kaart kan leven aangezien hij het ook een onbesuisde actie vond. Maar Maurice Steijn geeft daarbij ook te kennen dat Janssen absoluut niet de intentie had om de middenvelder van FC Emmen te blesseren. "Die vier wedstrijden schorsing vind ik dan wel buiten proportie, want dat staat niet in verhouding tot eerdere overtredingen die we gezien hebben. We hebben er beelden bijgepakt van een speler van Heerenveen die exact dezelfde tackle maakt en die komt er vanaf met geel. Dat is voor mij totale willekeur", zegt de oefenmeester.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!