Wegracer Koen Zeelen gokt en wint

© Ad van de Graaf
Koen Zeelen uit Venlo heeft uitstekende zaken gedaan in het Superbikes kampioenschap. Hij won race 1, in de tweede manche werd hij vierde.
De overwinning in de eerste manche heeft Zeelen te danken aan een knap staaltje gokken. Waar de concurrentie op het natte asfalt van Zolder koos voor regenbanden, liet Zeelen een setje slicks monteren. Zeelen: "Met in het achterhoofd het idee dat het circuit snel op zou drogen."

Versleten rubber
Zeelen begon race 1 voorzichtig, maar kwam steeds beter in zijn ritme op de drogende baan. Waar de concurrentie aan het eind last had van versleten rubber, draaide Zeelen de ene na de andere snelle ronde op zijn Kawasaki. In de laatste ronde pakte hij op slinkse wijze de koppositie over van Sebastian Le Grelle.

Foutje
Race 2 vond onder normale omstandigheden plaats. Het tempo lag iets te hoog voor Zeelen die dit keer genoegen moest nemen met een strijd om de derde plaats. In de laatste ronde maakte de coureur een foutje waardoor hij niet verder kwam dan een vierde plaats.

Zeelen is momenteel kampioenschapsleider.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!