Volleybalsters zetten zegereeks voort

© iStock
De Nederlandse volleybalsters, waaronder de Limburgse speelsters Britt Bongaerts en Yvon Beliën, zijn na zes wedstrijden op het WK in Japan nog altijd ongeslagen.
De ploeg van bondscoach Jamie Morrison opende de tweede ronde in Nagoya met een overtuigende zege in drie sets op Puerto Rico (25-16 25-15 25-20). Het was de zesde overwinning op rij.

Alles gewonnen

Oranje won in de eerste ronde alle vijf de wedstrijden en stroomde daardoor als ongeslagen groepswinnaar door naar de tweede ronde. Na Puerto Rico treffen de volleybalsters nog de Dominicaanse Republiek (maandag), Brazilië (woensdag) en Servië (volgende week donderdag). De eerste drie uit de poule plaatsen zich voor de Final Six. Nederland staat tweede achter Servië, dat ook alles won, maar nog geen set verloor.

Op dreef

De volleybalsters van het Caribische eiland werden op alle fronten afgetroefd door de soepel draaiende machine van Morrison. Lonneke Sloetjes tekende voor de meeste punten (11), maar met 8 scores was Beliën eveneens op dreef. Bongaerts was in tegenstelling tot Beliën geen basisspeelster bij Oranje, maar kwam naarmate de wedstrijd vorderde ook veelvuldig in het veld.
Overklast
Oranje overklaste Puerto Rico in de eerste twee sets, alleen in het derde bedrijf kon Puerto Rico aardig mee. "We zetten ze constant onder druk en maakten het verschil met onze service", zei aanvoerster Balkestein. "We gaan lekker, maar zijn er nog niet. Iedere zege brengt ons dichter bij de medaille die we zo graag willen winnen."

Luister ook: Moeder Oranje-volleybalster Britt Bongaerts: 'Geweldig dat ze haar steentje bijdroeg aan de winst'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!