Sport

Max-mania: 25.000 Nederlanders kopen kaartje voor Spa

© ANP
Nog geen kaartje gescoord voor de Belgische Grand Prix? Dan is de kans groot dat je de race op televisie moet kijken. De race op het circuit van Spa-Francorchamps is stijf uitverkocht.
Een groot deel daarvan komt speciaal voor race-sensatie Max Verstappen, zo zegt André Maes, de directeur van de Belgische Grand Prix, tegen Motorsport.

Oranje invasie

"Het Max Verstappen-effect blijft bestaan", zegt Maes. Hij verwacht dat er meer dan 250.000 toeschouwers zijn. Daarvan komen er 25.000 uit Nederland. Spa kan zich dus opmaken voor een oranje invasie.

Schumacher

De tribunes op het circuit van Spa-Francorchamps zijn voor het eerst sinds jaren uitverkocht. De laatste keer dat dit het geval was, was in 2001. Dat waren de hoogtijdagen van de Duitse racelegende Michael Schumacher.

Commercieel succes

De 19-jarige Red Bull-coureur is immens populair. Zo heeft hij bij de Red Bull Ring in Oostenrijk zelfs een eigen tribune. Ook deze is in een mum van tijd uitverkocht.

Race

De race op het circuit in de Ardennen wordt op 27 augustus verreden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!