Diemers: 'Had niet meteen goed gevoel bij Fortuna'

© Niels van Renen
Het aantrekken van Mark Diemers (25) is een gouden greep gebleken voor Fortuna Sittard. De middenvelder is betrokken bij een derde van de totale doelpuntenproductie. Toch had het niet veel gescheeld, of Diemers had niet in Sittard gespeeld.
Dat vertelt hij in gesprek met De Gelderlander. "Ik had niet meteen het juiste gevoel bij Fortuna, maar dat veranderde na enkele goede gesprekken."

Meer salaris
In die gesprekken werd de creatieve middenvelder lekker gemaakt voor een toekomst in Sittard. "De club is ambitieus en heeft een duidelijke toekomstvisie. Ik heb primair gekozen voor de sportieve plannen", begint Diemers. "De randvoorwaarden waren ook interessant, zo eerlijk moet ik zijn. Bij Fortuna verdien ik meer dan bij De Graafschap."

Even vijanden
Die laatste club treft hij komende zondag. Een bijzondere ontmoeting, omdat vrienden van Diemers nog altijd bij de club uit Doetinchem spelen. "Ik ben laatst nog in Doetinchem geweest om een hapje met ze te eten. Maar zondag zijn we even vijanden en moeten we uitvechten wie de beste ploeg heeft."

Asisstenkoning
In negen wedstrijden voor Fortuna Sittard was Diemers goed voor vijf assists. Zijn voorlopige hoogtepunt was de wedstrijd tegen Willem II (4-4), waarin hij drie keer aangever was bij een doelpunt. Alleen Arbër Zeneli van SC Heerenveen was dit seizoen vaker (zes keer) verantwoordelijk voor een assist. Diemers laat spelers als Steven Bergwijn (PSV), Sam Larsson (Feyenoord) en Hakim Ziyech (Ajax) achter zich. Zij gaven vier keer een beslissende pass.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!