Reservekeeper Fortuna Sittard nadert amateurtransfer

© Orange Pictures
Doelman Job van de Walle (20) lijkt op korte termijn afscheid te nemen van Fortuna Sittard. De reservekeeper is persoonlijk rond met amateurclub Groene Ster.
In Sittard heeft de doelman te horen gekregen dat hij mag vertrekken, al dan niet tijdelijk. Fortuna Sittard heeft hem de vrijheid gegeven om bij andere clubs mee te trainen of oefenwedstrijden te spelen.Tijdelijk of definitief

Hoofdklasser Groene Ster lijkt de volgende bestemming van Van de Walle te worden. De Heerlense club heeft met de doelman gesproken, bevestigt voorzitter Jos Op 't Eijnde. "Job moet weg bij Fortuna en wil graag hierheen komen. Bij ons kan hij op niveau blijven trainen. Ik heb ook met Danny van der Weerden (teammanager, red.) van Fortuna gesproken en nu wachten we op een belletje van hun technisch directeur. Dan weten we ook pas of we hem kunnen huren, of dat hij definitief kan komen."


Andere opties

Het jeugdproduct van Fortuna Sittard had ook andere opties op amateurniveau. Zo werd er gesproken met hoofdklasser Minor en eersteklasser EHC, maar die opties vielen om uiteenlopende redenen af. Van de Walle zou overigens niet de eerste Fortuna-speler zijn die dit seizoen tijdelijk op een lager niveau acteert. Middenvelder Luc Tinnemans (20) speelt komend seizoen voor EVV, dat uitkomt in de Derde Divisie.


Memorabele minuut

Van de Walle speelde tot dusver één minuut in het eerste elftal van Fortuna Sittard. Hij viel in tijdens de uitwedstrijd bij FC Oss, op 3 november 2017. De keeper heeft nog een contract tot medio 2020. Daarnaast heeft de club nog een eenzijdige optie om het contract met één jaar te verlengen.


Als de geboren Heerlenaar daadwerkelijk naar Groene Ster verkast, komt hij er met Mo Kourouma een bekende tegen. Hij verruilde Fortuna Sittard deze zomer voor de amateurclub.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!