Tiental FC Utrecht legt stug MVV over de knie

Joeri Schroijen (rechts) in duel met FC Utrecht-aanvaller Gyrano Kerk. © PubliciteitVisie / Frank Kerbusch
Het is MVV niet gelukt om voor een stunt te zorgen in het bekerduel tegen FC Utrecht. In de Domstad werd het 2-0 voor de thuisploeg, die de slotfase van de wedstrijd met een man minder speelde.
Cyriel Dessers maakte uit een strafschop het eerste doelpunt van de wedstrijd.

Rode slotfase
MVV kwam tegen de Utrechtse formatie wel degelijk tot kansen, maar scherpte voor het doel ontbrak. Dessers mocht het na ruim een uur spelen proberen vanaf elf meter en faalde niet: 1-0. Het verzet van de Maastrichtse bezoekers leek daarmee gebroken, maar FC Utrecht-invaller Lukas Görtler bracht zijn ploeg vervolgens enorm in de problemen door een rode kaart te pakken. Tot zijn grote opluchting zag hij hoe niet veel later ook MVV'er Joeri Schroijen een rode prent gepresenteerd kreeg.

Slotoffensief
Ondanks de tegenvallers perste MVV er nog een slotoffensief uit, maar wederom stond het vizier niet op scherp. Daardoor ontsnapte Utrecht. Sterker nog: in het absolute slot wist de thuisploeg nog een tweede treffer te fabriceren. MVV-keeper Luuk Koopmans ging bij een corner mee om de 1-1 binnen te werken, maar uit de counter was het raak aan de andere kant. Nick Venema scoorde de 2-0.

Goed gevoel
De Maastrichtenaren kunnen desondanks met een goed gevoel naar huis. Ze moesten in de beginfase enkele hoekschoppen incasseren en voorkwamen een vroege achterstand, toen Shermar Martina met een tackle een tegengoal wist te voorkomen. Utrecht drukte, MVV had moeite met uitverdedigen, maar de thuisploeg profiteerde daar niet van. Via Schroijen, Asumah Abubakar, Pieter Nys en Anthony van den Hurk kregen de gasten ook de nodige kansen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!