Toeschouwer amateurvoetbal slaat speler blauw oog

© Istock
Een toeschouwer heeft bij een voetbalwedstrijd de Eygelshovense speler Romano Raets een blauw oog geslagen.
Dat meldt De Limburger. De teamgenoten van Raets weigerden daarna om verder te spelen

Sportief

De Eygelshovense club LHC speelde uit bij Geusselt Sport in Maastricht. De eerste helft verliep sportief, maar op weg naar de kleedkamer was er kort opstootje tussen een speler van de thuisclub en een LHC-speler. Dat werd gesust, maar een toeschouwer bemoeide zich met de zaak.
Aangifte geadviseerd
Direct na het incident dirigeerde de elftalleiding van LHC het team naar de kleedkamer. Volgens Bram Thans, assistent-trainer van LHC, voelden de spelers van zijn team zich niet veilig en besloten zij unaniem de wedstrijd niet meer te hervatten. Raets hield aan de schermutseling een blauw oog over en is door het LHC-bestuur geadviseerd aangifte tegen de toeschouwer te doen. De betreffende toeschouwer is na het incident door Geusselt Sport van het complex verwijderd.

Uitgedaagd
Een andere toeschouwer meldt aan 1Limburg dat de Eygelshovense speler bewust een Maastrichtse speler uitdaagde. Dat zou hij op zo'n grove manier hebben gedaan dat ook zijn eigen teamgenoten hem vroegen daarmee op te houden.

Geen reactie Geusselt

De scheidsrechter maakt melding van het incident in zijn rapport. Bij Geusselt Sport was niemand bereikbaar voor een reactie. Vier van de vijf bestuursleden waren niet aanwezig, en Eddy Lathouwers van de Maastrichtse club was telefonisch voor L1 niet bereikbaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!