OCI Lions verliest in BENE-League, BEVO verliest ook

© iStock
De handballers van OCI-Lions hebben in de BeNe-League verloren van Visé BM. In België trok de thuisploeg met 24-23 aan het langste eind.
De mannen van Mark Schmetz hadden een slechte start en stonden na zeven minuten al met 4-0 achter.

Achter bij rust

Lions wist toen pas tegen te scoren, kwam terug tot 5-3, maar zag de Belgen opnieuw de voorsprong vergroten tot 10-5. Lions kon daarna wat van het verschil afsnoepen, maar stond bij rust toch met 15-10 achter.

Nederlaag

Na de hervatting speelde Lions aanmerkelijk beter. Dat bracht de spanning terug in de wedstrijd. Het team sloop steeds dichterbij, maar wist de gelijkmaker niet te scoren. Visé liep opnieuw uit, Lions vocht terug, kreeg meerdere kansen op de gelijkmaker, maar faalde in de afronding. In de slotfase deden de teams niet voor elkaar onder, maar de Belgen behielden hun voorsprong en bezorgden de Sittardenaren een 24-23 nederlaag.

BEVO verliest ook

De handballers van Herpertz BEVO hebben in eigen huis verloren van Achilles Bocholt. De Belgen versloegen de ploeg van trainer Jo Smeets met 35-29. BEVO kwam in Panningen met 2-0 voor, maar Achilles bracht de stand snel weer in evenwicht en kwam kort daarna op voorsprong. Daarna ging de strijd een tijdje gelijk op. Maar BEVO sloeg toch een gat van vier doelpunten. Achilles vocht terug en had het verschil bij rust tot 17-16 teruggebracht.

BEVO blijft achter

Na de thee waren de ploegen lang aan elkaar gewaagd. Halverwege de tweede helft kwam Achilles met vijf treffers voor. BEVO vocht terug, maar kreeg het gat niet gedicht. De mannen uit Panningen verkleinden de achterstand tot 28-30, maar bleken in de slotfase niet opgewassen tegen de Belgische handballers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!