Gestopte Marcellis van voetbalveld naar businessclub

Dirk Marcellis (PEC Zwolle). © Pro Shots
Dirk Marcellis maakt, nadat hij zich onlangs genoodzaakt zag een punt te zetten achter zijn spelerscarrière, toch nog een transfer binnen de voetbalwereld.
De Horstenaar (30) gaat nu aan de slag als relatiebeheerder bij de commerciële afdeling van PEC Zwolle, zo is te lezen op de clubwebsite.

Blessureleed

Bij die club stond Marcellis de afgelopen jaren onder contract als centrale verdediger. Aanhoudend blessureleed, met als meest recente kwaal een ernstige kniekwetsuur in september, noopt hem tot het beëindigen van zijn loopbaan als speler.

In de voetballerij

"Nadat ik de knoop heb doorgehakt om te stoppen als voetballer, kwam ik al snel tot de conclusie dat ik graag in de voetballerij actief wilde blijven", zegt Marcellis op het digitale thuis van de club. "Door mijn bijna afgeronde opleiding Topsport Management & Ondernemerschap en de goede, fijne band met de directie en kantoororganisatie van PEC Zwolle voelt het dan ook erg prettig om hier mijn zakelijke carrière af te trappen."
Marcellis gaat in zijn nieuwe functie het gesprek aan met leden van de businessclub, wordt 'sponsorenkoppelaar' en zal de club vertegenwoordigen bij netwerkevenementen.

Interlands

Als speler kwam Marcellis tot 262 Eredivisie-duels in dienst van Zwolle, NAC Breda, AZ en PSV, de club waar hij zijn carrière begon. De centrale verdediger annex rechtsback wist zelfs het Nederlands Elftal te halen: daarvoor speelde hij drie interlands.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!