Hockeysters maken verwachtingen waar in HWL

Maartje Paumen. © L1
De Nederlandse vrouwenploeg heeft bij de halvefinaleronde van de Hockey World League (HWL) in België aan de verwachtingen voldaan.
De nummer één van de wereldranglijst verzekerde zich van de eindzege met een benauwde zege in de eindstrijd op het stugge Zuid-Korea: 2-1. Dankzij treffers van Caia van Maasakker en Ellen Hoog, twee minuten voor tijd, stelde Oranje de zevende overwinning op rij in Brasschaat veilig.

Goedmakertje
Nederland, al zeker van een olympisch ticket voor Rio 2016 en van deelname aan het eindtoernooi van de HWL eind dit jaar in Argentinië, had tegen Zuid-Korea nog wat goed te maken. Oranje speelde vorig weekeinde tegen de nummer negen van de wereldranglijst de 'slechtste' wedstrijd van het toernooi. Het team van bondscoach Sjoerd Marijne zegevierde in de tweede groepswedstrijd eveneens moeizaam met 2-1. De olympisch en wereldkampioen liet in dat duel onder meer acht strafcorners onbenut.

Paumen
In de finale van het toernooi in België liep de Nederlandse ploeg tegen soortgelijke problemen aan. Maartje Paumen had het haar ploeg heel wat makkelijker kunnen maken. De topscoorster van Oranje liet al in de tweede minuut twee strafcorners liggen. Ook de derde korte hoekslag van Paumen in de eerste helft leverde geen succes op. Mede daardoor brak de rust aan bij een 0-0 stand. Nederland toonde weliswaar het nodige geduld in de aanvalsopbouw, maar was in de afronding niet scherp genoeg. In de 28e minuut miste Carlien Dirkse van den Heuvel de grootste kans van dichtbij na goed voorbereidend werk van Eva de Goede.

Droge knal
Na de pauze kwam Nederland voor de eerste keer tijdens het toernooi in Brasschaat op achterstand. Kim Bomi tikte in de 34e minuut een verrassende uitvoering fraai achter keepster Joyce Sombroek. Paumen kwam als lijnverdedigster net te laat, 0-1. Oranje ging fel op jacht naar de gelijkmaker, die vlak voor het einde van het derde kwart op naam kwam van Caia van Maasakker, die uit de achtste strafcorner eindelijk tot scoren kwam (1-1). Na prima voorbereidend werk van Lidewij Welten voorkwam Hoog met een droge knal in de slotfase een serie shoot-outs: 2-1.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!